quote links Jullie mogen dromen, ik doe het werk!  quote rechts

Bruiloft organiseren

Omdat een bruiloft plannen veel tijd in beslag neemt, denken jullie erover na om een wedding planner in te huren. Hoe zou dat in zijn werk gaan?

Uiteraard maken we eerst een vrijblijvende afspraak. Jullie hoeven op dat moment nog niet tot in detail over jullie huwelijksfeest hebben nagedacht. Het is vooral bedoeld om kennis met elkaar te maken en in grote lijnen te bespreken hoe jullie droombruiloft eruit moet zien.

Vragen waar jullie in dit stadium al wel moeten hebben nagedacht:

  • Hoe willen jullie gaan trouwen? Houd in gedachte je dat in sommige landen (zoals Nederland) eerst voor de wet moet trouwen, voordat je dit in de kerk kunt doen. En dat je als Expat extra dokumentatie – meestal van jouw thuisland – nodig zult hebben.
  • Waar willen jullie trouwen? In Nederland? In het buitenland? Op het strand? Of in een prachtig kasteel?
  • Hoeveel gasten willen jullie uitnodigen? Willen jullie het klein houden met een groepje familie en goede vrienden of een groot feest met 500 gasten?
  • Wat is het budget? Dit is van invloed op de hele planning van de bruiloft en wat mogelijk is.

Binnen 48 uur ontvangen jullie een samenvatting per mail, over wat er is besproken in het gesprek en met een offerte voor onze diensten.

Hoe dat in zijn werk gaat

Laten we zeggen dat jullie hebben besloten te willen trouwen in een kasteel in bosrijk gebied. Jullie willen 100 gasten uitnodigen en willen de hele avond kunnen dansen. Vervolgens ga ik voor jullie op zoek naar geschikte locaties. Ik vindt bijvoorbeeld 5 uit die aan jullie eisen voldoen en leg deze aan jullie voor. Stel, jullie vinden 2 locaties interessant, dan maak ik een afspraak voor bezichtiging, zodat jullie een beslissing kunnen nemen.

Alle suggesties zullen zijn voorzien een indicate van de kosten van de betreffende locaties. Dit geldt uiteraard ook voor fotografen, catering, bloemist enz.

Natuurlijk worden jullie betrokken in elke stap die er wordt gezet. Van elke bespreking breng ik per mail verslag uit. Zo kunnen jullie er zeker van zijn dat alles wat besproken is ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd en kunnen jullie altijd aanpassingen of veranderingen aanbrengen. Soms neem je een beslissing waar je de volgende dag toch anders over denkt. Daarom wacht ik meestal 1 of 2 dagen voordat ik actie onderneem op genomen besluiten.

Speciaal systeem

Als een ervaren wedding planner heb ik een speciaal systeem ontwikkeld voor het organiseren van een buitenlandse bruiloft. Een internationale bruiloft vraagt om veel organisatie en mijn systeem maakt dit proces overzichtelijk. Ik ondersteun je als Expat om de juiste documentatie aan te vragen. Je kunt alle details in de gaten houden en bent ervan verzekerd dat overal aan wordt gedacht!

Kunnen jullie je vinden in mijn manier van aanpak? Neem dan contact  met mij op!